събота, 31 декември 2011 г.

Нова година, нови проекти и нови предизвикателства!

Първо искам на всички да ви пожелая много Честита Нова Година!
Пожелавам ви освен обичайните чудесно здраве, щастие, любов, късмет, радост и сбъднати мечти, никога да не стихва онова нещичко, което наричаме творческо вдъхновение! Нещото, което сравнявам с влюбването, пърхането на пеперуди в стомаха ти... точно онова, което сигурно и вие изпитвате, когато майсторите, когато тъкмо сте си легнали и ви хрумва "най-добрата" идея и няма начин да не станете и да почнете да й вдъхвате живот. Това е искрата, която ни поддържа, която е като гориво за нас! Именно нея ви пожелавам да поддържате искряща!

А сега, защото проектите ми са готови от доста дни и просто нямах търпение да стане 1-ви и да пуснем новото предизвикателство в блога на Двете елши, искам да ви покажа както измайсторих за Януарската ни тема "Уютна зима".

Първият проект е в категорията Хартиени изкуства. Тази картичка я направих за мъжа ми и той толкова си я хареса, че ми стопли душата!



Следват обичките ми със SWAROVSKI ELEMENTS кристалчета и висулки снежинки:



И проектът, който истински ме припоти, едно много миличко нещо, което му казват "tea cozy" или нещо, в което чайника ти да се сгуши, за да поддържа чая ти топъл. Бях видяла една къщичка, от което ми дойде идеята за моята. Но без кройка и с ограничени умения в пачуърка, малко ми беше трудно, но това, което се получи е просто супер удовлетворяващо и много ме зарадва!






Отново, Весели празници и до скоро! И искрено се надявам да се забавлявате с нас в новото ни предизвикателство и да откриете нови хоризонти за вашата творческа душа! Очаквайте и много нови изненади през новата година от Двете елши!

Рали

понеделник, 19 декември 2011 г.

Коледни орнаменти

Още ме друса яко Коледната мания. Съвсем случайно открих една книга на Tilda за Коледна украса, която бях поръчала преди година, мислейки си че ще ми е полезна, но тогава не шиех и останах много разочарована. Но ето че преди няколко дни ме осени мисълта "Аз нямах ли една книга за Коледни украси на Tilda?" И така след една нетърпелива вечер и няколко сутришни минутки в търсене я намерих и воала - веднага се родиха тези три орнамента!

Те са двулицеви от едни парченца, подарени ми от Кети от Teaket Quilt shop и са със размер 10 х 11 см и със звънче за по-весело дрънкане. Ако имате коте вкъщи, ще ме разберете какво имам предвид ;) Моите все се търкат в елхата. Една причина да слагам стъклените играчки по-високо:))))


четвъртък, 15 декември 2011 г.

Коледна елхичка

Много ми беше мерак да направя една такава 3D елхичка. Когато ми поръчаха Коледен подарък с думите "Ама да е нещо красиво и мекичко и хубаво, ти знаеш :)", веднага реших да се впусна в този проект, макар че ми изглеждаше доста труден.

Трябва да се похваля, че проекта си го нарисувах аз. Никъде не можах да намеря кройката, освен срещу доста парички и затова реших да викна Неволята и тя както обикновено реши да ми помогне:)

И така, след часове шиене, пълнене и пришиване, ето я и нея, моята първа Коледна елхичка. Тя вече си има сестричка, която пък ще отиде при мама, която знам, че много ще я хареса и обича.

Дано и на вас ви хареса!