вторник, 24 юли 2012 г.

Котенце

Едно малко буболече се появи на бял свят и баба му (всъщност много млада и стилна дама) ми поръча да му направя нещо сладичко и да има лилаво. Така се роди това мъничко котенце, което всъщност е около 20 см високо, но пък е голяма кокетка и даже си има герданче.
Надявам се котето да донесе много щастие и късмет на малката госпожица.

Напомням си да попитам какво име са му измислили:)




понеделник, 23 юли 2012 г.

Още винтидж картички

Голямо удоволствие е да се твори... но вие всички знаете усещането когато нещата се получат.
Ето още две картички от мен, отново в любимата гама :)
Хартиите са Prima Алманах, използвала съм Ranger Напукващи акценти за крилете на пеперудата и Stampendous Слюда.
И разбира се, много Дистрес мастило Орех.




сряда, 18 юли 2012 г.

Буболечесто приятелство

Нещо от няколко дни ме избива на сладурковски картички. Ето ги и тях - сладкия пеперудко и мъничката калинка, гушнали се заедно! Много харесвам това диджи и от много време се каня да го оцветя и ето че дойде момента.

Използвах следните цветове Copic маркери:

* за калинката - 100, 0, C-1, C-3, C-5, R 46
* пеперудчо - C-1, C-3, 0, RV 10, R 20, за крилата - G 00, BG 23, BG 49, BG 09
* листата - G 05, G 17
* за пухчетата - B 000
* клонките - E 15, E 37, E 29

Всичко, разбира се дистреснато с Дистрес мастило Захар.

Надявам се картичката да ви накара да се усмихнете, това е целта й!


сряда, 4 юли 2012 г.

Попътен вятър и полъх от миналото

Май летния сезон ми се отразява положително в творческо отношение, поради малкото повече време, което ми остава да си майсторя.

Първият проект, който ще ви покажа и който може би вече сте забелязали е моето вдъхновение в Категория Хартиени изкуства за Юлското ни предизвикателство Морски полъх. Играта с дистресите този път ме отведе към синята гама, която придоби малко по-тюркоазен вид заради бледо жълтия цвят на манилата. За този таг използвах Счупен порцелан, Състарено дърво, Борови иглички и разбира се Петно от орех за дълбочина и за печатането. Оказа се голямо удоволствие да се използват течните дистрес мастила за рисуване - като акварелни боички са. Малко подпомогнах илюзията за море с течно Старинна снимка.



Другите два проекта направих днес набързо сутринта, защото беше спешно да ги занеса в Punto Art Bazzar, но определено с първата картичка си поиграх:) Намерих си картинка на старинен часовник, малко дистрес Старинна снимка, Напукващи акценти, кашон и любими хартийки и ето я и нея:) Извинявам се на тези, които знам, че не обичат няколко снимки на една картичка, но и трите ми харесват и исках да си ги имам в блога за спомен:)




А това е втората картичка, която спретнах - доста по-лесна беше, но така е с резист картоните на Тим Холц, честно казано няма какво да им добавиш особено, те са просто брутално яки и сърце не ми дава да ги покрия с нещо друго.

Това е от мен за сега,
Лека вечер и дано успеете да откраднете някой миг за творене:)