петък, 16 юли 2010 г.

Викторианска стая

Не крия, а и за никой, който ме познава поне малко не е изненадващо, че Викторианската епоха, както и Готиката са ми много на сърце. Тази изящност на орнаментите, стил и красота, както и крехкостта на детайлите, всичко ме грабва и вдъхновява. Аз като една типична везничка балансирам постоянно и ето че в мен се балансират два стила на картички - този по-сериозен стил и сладурските картички.

Тази картичка беше вдъхновена от жегата, която ни мори тези дни и течението, което правя в нас, което кара завесите да се издуват, да придобиват причудливи форми, да летят във въздуха, като есенни листа. Сетих се за едно описание на Фитцджералд точно за една такава стая, в която завесите се издуват като платна под порива на вятъра в един много горещ ден.

Дано съм успяла да предам това усещане и в картичката ми и искрено се надявам да съм ви предизвикала отвъд обичайните неща и не се съмнявам, че ще видим такива красотии, че нямам търпение.

6 коментара:

Milena каза...

Много изящна!И цветовете са много подходящи-стил и премереност.Първото нещо,което много ме впечатли,преди да съм прочела поста,беше точно издуващата се завеска.Много ми хареса този ефект на картичката ти.

Хехе,и аз съм везничка:)

BEARKIS каза...

Гледайки,сякаш чета Фитцджералд!!!

Irena каза...

Невероятна картичка.
Истисна прелест.
Всеки детайл е страхотен.

krechi каза...

И мен ме плечатли завесата, а също така хартията с орнаменти по стола и лампата!

Simonne каза...

Здравей, Рали! Аз съм ви много голям фен- вероятно една от многото и съм много радостна, че вече имам блог и, че мога да се наслаждавам на още от вашите творения! Искам да ви благодаря за прекрасните материали, с които снабдявате всеки желаещ да твори и усмивката,която предизвиквате при вида на уникалните ви творение. Също така не съм забравила и една услуга, която ти ми направи при първата ми поръчка от вас. Пожелавам ти много успехи и усмивки, защото те ни правят истински щастливи! Ще те следя, защото произведенията ти са меко казано уникални!

P.S. Бих ти била много благодарна ако ми кажеш как мога да сложа ваша емблемка на моя блог, за да могат още повече хора да видят майсторийките ви! :)

Chiges каза...

Рали, прекрасна е! Какво да кажа- и моя топ-елемент в картичката е завесата :). Изключително добре са съчетани печати, цветове, форми, десени- възхитителна е.