петък, 25 май 2012 г.

На лов за антики

Напоследък ме тресна вече сериозно винтидж манията и тръгнах на първия си лов за антики. Разбира се, като всеки неопитен търсач на съкровища първото място, за което се сетих беше пазара за антики пред храм-паметник Александър Невски. Честно казано доста се впечатлих от всичките старинни джвъчки, които човек може да намери там - от разни стари табели, до стари бижута, значки, медали и всякакви пособия от домакинството. И всичко това прекрасно ръждясало, състарено и излющено. Ще речете "За какво ще ти послужат тези неща?". И аз не знам, но има нещо ужасно привлекателно в тези абсолютно непотребни неща. Защото за мен те имат история, носят спомени, имат душа. Малко отрицателни емоции ми донесе лошия поглед на продавачите като разбираха, че сме българи (по този начин само на морските курорти ми се е случвало да ме гледат продавачите - като питах защо ми отговориха, че така ни гледат, защото сме българи, нямаме много пари и нямало да купим нищо - малко обидно, нали?), както и определно надутите цени. Имаше и доста неща, които определено не бяха старинни, а просто насила състарени, но карай, все пак беше много интересно и стига човек да има поглед, могат да се намерят много хубави неща! Снабдих се с няколко механични часовници, които разглобих на части и след като си намерих и подходящата кутия, ето началото на моята колекция. Мъничка все още, но определено ще се увеличава. А какво ще майсторя с нея съвсем скоро ще видите.

4 коментара:

bejko каза...

Една наистина интересна малка историйка,със много интригуващ завършек!Кутийката ти е истинско съктовище!

Miss Emerald каза...

Рали, важното е, че си поставила началото, при това много добро начало! Но... мястото, което си избрала определено не е най-подходящото. На всеки един бит-пазар ще намериш също толкова невероятни неща и то на доста по-ниска цена! И никой няма да те гледа накриво! Моето начало също е поставено, но... се ослушвам нещо, не събирам смелост. Може да си използвам самопредизвикателството и да извадя находките най-накрая. Да знаеш, че чакам с нетърпение да ни изненадаш!

BEARKIS каза...

Любопитствам със страшна сила,в очакване съм...!!!

Green-Eyed Girl каза...

Ееее, страхотни находки! Рали, пожелавам ти бързо да напълниш кутията с антики и не само нея, но и още 4-5. Друго място за такива съкровища е пазарът на Долни Богров събота и неделя, където има какво ли не...