понеделник, 14 ноември 2011 г.

Шито с любов и викториански рози

Щастливец е този, който сбъдва мечтите си, но има и още в резерва:)
Аз определено работя усилено в посока сбъдването на моите мечти.
Те са мънички, но пък изпълнени с топлота.
Мечтаех години и месеци наред да си намеря плат с викториански рози. Търсех, обикалях, дори нямах идея какво да го правя, но просто си мечтаех за него. Толкова харесвам този стил в интериорния дизайн...



И ето че успях! Намерих даже два плата. Веднага се захванах да шия и си направих ето този калъф за книга. Централната украса е с единия от двата десена викториански рози, като този е малко по-тъмен, но е толкова уникално красив!!! Малко кривичко тук таме, наложи се да разпарям и шия наново, защото нещо не бях натъманила точно размера, но в крайна сметка ми е първи опит. Книгоразделителят е в същия стил.

И така този калъф подслони първата си книжка, а именно "The phantom of the opera" ("Фантомът от операта"). Надявам се да ви харесва, а аз отивам да си чета и да пия чай с канела и ябълка...

8 коментара:

Miss Emerald каза...

Уау! Рали, комплекта е станал страхотен! Уникално красив! И плата е разкошен десен и ти си му придала перфектен вид с украсата! Невероятно сполучлив първи опит! Ако аз имах такова нещо не знам дали бих могла да откъсна очи от него, четенето определено ще ми е по-бавно, защото все ще поглеждам към калъфа и книгоразделителя! Как ми се иска и аз да можех поне малко да шия и да си спретна подобен комплееект! Поздравления!

Маги каза...

Рали, страхотен комплект! Направо се влюбих. Моите книги все са с измачкани ъгълчета, колкото и да ги пазя. Калъфчето просто е супер идея! Кажи, моля те, има ли някаква тънкост при шиенето, за да се опитам да си направя и аз? Вероятно вътре има мукава или нещо подобно, за да стоят твърди кориците?

Rali каза...

Много благодаря за прекрасните думи!!!
Маги, лесно е, взима се книгата, разтваря се, мериш и добавяш 20 см. Мериш височината и добавяш 2 см. После взимаш 2 плата, изрязваш с тази форма, като си оставяш и място за шиене (по около 1 см от всички страни). Трябва ти и една тънка вата с подлепващо със първия размер. С ютията я гладиш върху единия плат от опаката страна. После обръщаш двата плата с лицата едно към друго и шиеш по размера, като си оставиш около 2-3 см за обръщане, обръщаш, зашиваш дупката със скрития бод и гладиш. После тия 20 см дето си ги оставила ги прегъваш навътре и шиеш отвътре на калъфа. Така става като джобове за кориците. Калъфа става мекичък и наистина е много удобен:)

BEARKIS каза...

Поздравления за "находката",за идеята и майсторската изработка!!!!

Маги каза...

Рали, много ти благодаря за обяснението! Аз не съм много сръчна в шиенето, но ще се пробвам все пак, защото идеята ти наистина е чудесна и много практична. :)

Unknown каза...

Рали,невероятен комплект,наистина си е заслужавало търсенето на десен с викториански рози!Благодаря ти,за споделянето как се шие!Прекрасна си,само как ми напълни очите и душата-благодаря ти!

Lidiya каза...

Прекрасни са! Сигурно удоволствието да четеш така подвързана и отбелязана книга е двойно!

KalySto каза...

Страхотно ти се е получило!И като фен на викторианските рози малко завиждам!А много благодаря и са урочето.Аз сега препрочитам "Песен за огън и лед" и ако трябва да им ушия такъв калъф ще станат като възглавници,но със сигурност ще си наравя за някоя по-стандартна книга.Поздрави!