петък, 20 януари 2012 г.

Tapestry картички

Напоследък толкова се запалих с шиенето, а и възстанових отново интереса си към правенето на бижута, че картичките нещо ми изостанаха. И онзи ден седнах да майсторя картички и нещо не ми се получаваше. Дали заради нервите и неприятностите, които ме преследват напоследък или заради това, че развих другите си хобита, не знам.

Но после, когато си седях в нас на крафтърското си бюро, заобиколена от платове, конци, шевната машина и внезапно ме осени идея. Имам си аз едни платове дамаски с английски рози, а и новите картонени елементчета на Светлето и акрилните ни боички стояха до мен и .... ме изкушаваха сериозно.

И ето какво се получи, нещо като естествена симбиоза на двете ми любими хобита, нещо което ми напомня силно на т.нар. tapestry-та - големи гоблени, които хората са си слагали по стените едно време.

Много ми харесва как се получи!

Първата е посветена на свободата, на една пеперуда, успяла да се измъкне от клетката си и да политне в градината, към светлината и цветята.

Използвала съм бяла боичка за клетката, Чаена роза и Пепел от рози за пеперудата. Вдъхновена съм от новото крафт лепило на Dovecraft, колкото и да не ми се вярваше, туй чудо лепи всичко за всичко!!! Уникално е! Розичките, елементите, всичко е лепено с него! Искрено го препоръчвам на всеки...

P.S. Ако се чудите нарочно е леко криво и разбридено:)))

Втората е вдъхновена от английските градини с рози и къщичките с бели оградки....

Отново, бяла боичка и Пепел от рози за пилето и оградката.

А ето ги и двечките една до друга!Пожелавам ви весела и топла вечер!
Рали

10 коментара:

Green-Eyed Girl каза...

Оооо, прелестни... Много романтични...

Lionelsa каза...

И на мен много ми харесват. Нежни са и романтични.

KalySto каза...

Много нежни и елегантни! Симбиозата на няколко хобита им се е отразила чудесно!

Deni каза...

И двете картички са чудесни- фонът от плат им придава невероятна нежност и изящество.

bejko каза...

Ето как всичко си идва на мястото когато му дойде времето.Шев и картички две напълно съвместими дейности дори допълващи се.И двете картички са много романтични,но втората ми допада многоооо:)

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Тези симбиози понякога правят чудеса - страхотни са станали и двете картички, Рали! Даже се чудя коя повече ми харесва!!!!

Маги каза...

Много романтични и свежи са станали, Рали. Платовете така хубаво са паснали.

Lidiya каза...

Прекрасни са, Рали! Винаги са ми харесвали шити картички, а с плата стават наистина много красиви! Поздрави1

Miss Emerald каза...

Рали, великолепни са! Прекрасно си съчетала материалите и хобитата си!

*щурчо* каза...

Рали, просто прекрасни са! И двете. И напредването в новите хобита се е отразило чудесно на картичкоправенето. Картичките са много романтични и много, много нежни! Прегръдка от мен!